Petra’s karrentest

In mijn ooghoek zie ik ze staan, helemaal achteraan in de rij. Verscholen in een hoekje. Staan ze daar al lang of heb ik ‘t gewoon eerder niet gezien? Langzaam rijd ik erop af om dat wat ik zag beter te kunnen bekijken.
Aan de binnenkant hangt een bordje met 4 plaatjes van rolstoelers. Twee waarop staat hoe het wél moet en twee waarop staat hoe het echt níet moet. Aan de voorkant een buis met een gat erin. Of de voorkant is de achterkant, dat kan ook nog.
Twee stangen wijzen naar voren met aan de uiteinden zwarte klemmen. Ik weet wat ‘t zijn, maar toch zien ze er anders uit: winkelkarren.

Winkelkarren 2.0 kan ik ze wel noemen. Zo aangepast dat rolstoelers en mensen die lopen met een wandelstok of kruk een winkelkar kunnen gebruiken.
Hoe ik nu mijn boodschappen doe? Ik pak een mandje die ik op mijn schoot zet en met één hand vasthoud. Met mijn andere hand kan ik rijden, maar sturen is dan best een uitdaging. Afwisselend rijd ik dan met twee handen om niet te gaan slingeren of mensen aan te rijden. Ook zo onaardig..
Altijd met twee handen kunnen rijden lijkt me dus wel heel prettig!
Als ik nu iets wil pakken om in mijn mandje te doen, moet ik die eerst neerzetten om mijn evenwicht niet te verliezen. Ook moet ik soms kiezen wat ik mee neem; past iets wel in mijn mandje en tas erbij maar wordt dat te zwaar? Laat ik het staan. Zelfs als ik iets toch wel nodig heb. Soms ga ik dan een tweede keer de winkel door. Handig is anders, zeg maar.
Toch heb ik de afgelopen jaren op die manier mijn boodschappen gehaald en dat ging prima.

2.0: Energiebesparend?
Zou met deze winkelkar 2.0 het boodschappen doen minder energie en minder moeite kosten dan met een standaard kar of mandje?
Tijd voor een test!
Er komen vrij snel een aantal vragen in me op waar in een antwoord op wil krijgen tijdens mijn testrit:

 • Blijft het karretje goed vastgeklemd zitten tijdens het rijden?
 • Hoef ik het echt niet meer te duwen / sturen?
 • Heb ik genoeg bewegingsruimte om boodschappen erin te leggen?
 • Kan ik net zoveel of meer meenemen als met een mandje?
 • Kan ik alles direct uit het karretje halen of moet ik hem dan eerst loskoppelen?
 • Kost boodschappen doen me zo echt minder energie?

Iets nieuws uitproberen blijft toch wel spannend. Gaan mensen me aanspreken of nakijken als ik door de gangpaden rijd? Of zal ik het gevoel krijgen dat mensen me nakijken terwijl er toch echt niemand op me let? Ben echt nieuwsgierig naar hoe het me zal bevallen om op deze nieuwe manier boodschappen te doen! Misschien vind ik het meteen al niets of juist een geweldige uitvinding. Of ik blijf op de automatische piloot een mandje pakken. Alles kan.

Mijn ervaringen zal ik in een volgend blog met je delen! Heb jij deze karren al eens bij je supermarkt gezien?

3 gedachten over “Petra’s karrentest”

 1. Ik ben erg nieuwsgierig naar de testrit. Past dit dan op alle typen stoelen? Werken al die extra zwenkwieltjes wel goed of heb je op deze manier eerder hinder van. Ze zullen er toch wel testpiloten voor hebben gevraagd om dit uit te proberen? Toch is het wel een prachtig ergonomisch ‘meedenk’ initiatief. Heel klantvriendelijk om te proberen om het lastige boodschappen doen, zoals je dat beschrijft, verleden tijd te maken. Happy (air) miles!

 2. Hallo Peet,

  Leuke uitdaging, ben benieuwd naar de uitslag.
  Het lijkt me een verbeterig, maar dat weet alleen de gebruiker.

  Alleen in je laatste zin “op de automatische piloot”, bedoel je het mandje of het karretje pakken?

  groet,

 3. Had AH van der heijde die niet al lang? Ik zie ze geregeld, winkels waar rolstoelers vaste klanten zijn en de manager oplettend is zorgt dat ze er zijn. Net als tweelingkarren (karretjes met 2 babyschalen erop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *