Over Petra’s Qluickstep

Hallo! Ik ben Petra, 34 jaar, trotse tante van twee kinderen en de schrijver achter dit blog. Al tien jaar woon ik zelfstandig in een fijn appartement aan het water in het Noorden van het land. Hier ga ik elke dag met frisse moed en nodige zelfspot rollend het leven tegemoet. Maar soms moet ik diep ademhalen om weer energie te verzamelen voor een volgende uitdaging. Of om de oprit naar mijn appartementencomplex te beklimmen.

Denkbeeldige drempels
Spannend om mijn gedachten te delen met (hopelijk) meer mensen dan alleen mijn eigen omgeving!
Tijdens een cursus Bloggen begon ik met het opzetten van mijn eigen blog. Tenminste, het idee en hoe ik het zou vormgeven zag ik voor me. Maar ik kwam niet verder dan dat. Want als ik dat deed, dan moest ik er anderen ook over vertellen. Dat was mijn hoogste drempel. Maar mijn grootste motivatie om Petra’s Qluickstep te beginnen was juist met mensen delen wat ik mee maak.

Eindelijk zijn de denkbeeldige drempels verdwenen en kan ik plezier hebben in schrijven!

Hier deel ik uit eigen ervaring blogs over uiteenlopende onderwerpen. Ik geef je een kijkje in mijn wereld en in mijn hoofd. Ik wil daarmee jou motiveren tot omdenken of meedenken, bewustwording vergroten en (meer) communicatie stimuleren tussen mensen met en zonder handicap.

Welk gezicht zit er achter dit blog?

Foto: Joni Hessing

Hoe dan (anders)?
Je zult hier blogs lezen over veel verschillende onderwerpen. Sommige hebben een positieve toon, sommige een negatieve. Ik zal dus niet alleen maar afgeven op dingen waar ik niet mee eens ben. Wel zal ik mijn verbazing en soms echt boosheid uitspreken over situaties die ik meemaak. Of over iets wat ik lees of zie. En soms kan ik niet anders dan ergens enkel hard om lachen! Ook die momenten zal ik met je delen. Een gedachte die heel vaak in verschillende situaties bij mij boven komt is;
Hoé dan?! Of met een andere klemtoon: Hoe dán? Daar wil ik antwoorden op geven en oplossingen voor vinden.  En als je zelf ideeën of tips hebt, dan hoor ik ze graag!

Je vindt hier blogs geschreven met een gezonde dosis zelfspot en positieve benadering. Ik ben een groot voorstander van denken in oplossingen. Bedenken hoe het ook kan! Daarin ben ik vooral nieuwsgierig naar jouw mening.

“Daar heb ik nog nooit bij stilgestaan! Wat goed dat je dit deelt!”

Misschien weet één van mijn blogs in jouw omgeving ook een gesprek of goede discussie op gang te brengen. Meer de onwetendheid verkleinen of zelfs wegnemen. Of zet je met een reactie die je achter laat juist mij weer aan het denken!
Die wisselwerking is wat ik wil bereiken.

Blogs worden afgewisseld met inspirerende teksten, quotes en video’s.

Veel leesplezier!

Groetjes,
Petra